Her kan du læse de nyeste blogindlæg fra Oceans of Hope
During the recent international MS conference in Copenhagen, ECTRIMS 2024, I was asked to do a Medtalk by BestPractice Nordic DK about our Oceans of Hope Research Project. Please see the Medtalk. Again, thank you to all the MS crew who have participated in the project and special thanks to our team of skilled researchers PhD student Jon Skovgaard Jensen, PhD student Trine Nielsen, assoc. prof. Jens Bojsen-Møller, senior consultant Morten Blinkenberg, prof. Bobby Zachariae and prof. Gavin Giovannoni
Sailing as rehabilitation We are attending the annual ECTRIMS conference, the world’s largest MS conference, in the Bella Center in my hometown, Copenhagen. It’s really special to be here again - 11 years ago, in 2013, we were also present at the Bella Center, announcing our global circumnavigation. This year we are presenting the preliminary data from our research project in which we investigate the outcome on a variety of parameters on our MS crew when participating in our sailing activities. Not surprisingly our results indicate a positive effect on quality of life, self-efficacy, experience of symptoms, depression and anxiety. We are continuously collecting data in a prospective cohort study to enhance the quality of our results. We want to describe in a scientific and systematic way - as far as possible - the positive effect of Oceans of Hope on people with MS (PwMS). This is to better be able to communicate with others about what we do - and in the end to get more PwMS out into the world, into life. Please see our posters attached.
Min vagt startede 00.00, og jeg kom op på dæk til et stjernehav, og fragtskibe i horisonten. Båden trillede ligeså stille afsted med en 4-5 knob og vi kunne drikke cola, og spise midnats-hotdogs. Det var et meget magisk øjeblik at sidde ved roret, styre med fødderne og kværne hotdogs. Vi fik set stjerneskud og gættet længder på færger og fragtskibe. Derefter ramte jeg køjen. Jeg havde faktisk svært ved at sove, og jeg tror det var fordi min krop stadig var høj på den nattevagt jeg lige havde haft. Det var en “ud-af-kroppen”-oplevelse som lige skulle lande i krop og sind.
Morgensang for fødselaren I dag har været en lidt speciel dag ombord på Oceans Of Hope, jeg blev nemlig vækket med morgensang, morgenmad og gaver på min 21 års fødselsdag, midt ude i Kosterhavets nationalpark, hvor vi lå for anker. Formiddagsdukkert i Sverige Vi startede dagen stille og roligt ud med at rydde dækket for alt vores dykkergrej, skifte sejl og en skøn formiddagsdukkert i det friske svenske hav. Derefter lettede vi anker og sejlede afsted i sol og 25 grader, meget let vind og vinkede farvel til Kosterhavet for denne gang.
For anker midt i Kosterhavets nationalpark Dagen startede ud med med en times sejlads ud til lille og store Berggylt, hvor dagens dykning skulle finde sted. Efter et hurtigt hop i våddragter tog det første hold afsted for at kigge på områdets klipper, tangskove og rige dyreliv. Heriblandt søanemoner, hummere og neonblå berggylter.
En dag med flere dyk Efter morgenmad sejlede vi ud og lå for anker i Kosterhavets nationalpark. Sejlerne fra Oure kom ned på deres andet og tredje dyk. Det var en fantastisk oplevelse at se de forskellige liv under vandet overflade. Vi fik en lækker aftensmad i form af burger, hvorefter vi satte os op på dæk og nød den lune sensommeraften. En tur i havet med tandbørsten Et par stykker fik sig en dukkert i det mørke vand, og endda med tandbørsten i hånden. I vandet flød de og kunne se en klar stjernehimmel og Mælkevejen. Andre sov ikke i deres ejen køje. De sov på bommen i bom-presseningen, og skønt var det. KUNNE MAN ØNSKE SIG MERE.......?
Starten til højskolen er gået Så er vi afsted igen på sidste del af sommerens togt, denne gang som Højskole. Første stop er ved Hirsholmene, hvor Sejlerne fra Oure fik et prøvedyk - ned at lede efter boblerevene.
Fra sommertogt til højskole I denne weekend skifter vi fra vores fantastiske sommertogt med mennesker med MS og til togtet med Oure Højskole, hvor vi igen i år sejler til Kosterhavets Nationalpark og arbejder med verdensmål 14, Livet i havet. Artikel om Oceans of Hope Danske Tursejlerne har skrevet denne fine artikel om Oceans of Hope og koblingen mellem at sejle med MS-gaster og vores fælles ansvar for hinanden og vores smukke planet - og derfor højskole https://dansketursejlere.dk/tursejleren/ Overskrifterne er: • Håbet er med som gast • En genopdagelsesrejse • Uden andre kan vi ingenting Læs artiklen herunder Følg med på vores hjemmeside og Facebook Sejlerhilsner, Mikkel Anthonisen Stifter af Oceans of Hope
Livsbekræftende sommertogt Jeg hedder Tine og er med Oceans of Hope for 2. gang. Jeg har haft sclerose i 23 år.Jeg har sejlet meget igennem det meste af mit liv, og har altid elsket det. Da jeg opdagede Oceans of Hope, var jeg helt blown away. Konceptet var så tiltalende og har så gode versioner. på min nu nummer 2 tur, er jeg igen blevet bekræftet i, at sommertogterne er fantastiske og livsbekræftende.
I dag stod vi tidligt op, så vi kunne komme afsted i god tid.Det var desværre en regnvejrsdag, så vi måtte alle i sejlertøjet. Vi sejlede afsted fra Güllholmen i regnvejr. Under sejladsen fik vi god frokost også i regnvejr, men så kom solen og Tine bagte pandekager. Sæler og musikquiz Undervej mod Lyckorna så vi 3 sæler og nogle havde en musikquiz, så det var rigtig hyggeligt.
Mit navn er Lykke, og jeg er med som frivillig gast for anden gang. Skibet er, som jeg husker det, nogle er nye ombord, andre var jeg også afsted med sidste år. Jeg er rigtig glad for at være ombord endnu engang. Det er en vidunderlig måde at få nogle sømil under fødderne, imens sommeren er over os. Carlssons borg i Marstrand Vi forlod Kallö Knippla i god form med kursen sat på Marstrand. Det var en relativt let kurs at holde, da vi havde udsigt til Carlssons Borg det meste af vejen. Efter en dejlig sejlads med solskin og højt humør ankom vi til Marstrand. Vi gik rundt og så lidt af øen, en af de mere livlige i området med flere butikker og endda en lækker isbod. Jeg havde ikke fået set borgen, da vi besøgte øen sidste år. Det fik jeg gjort i denne omgang sammen med Anneline som også er gast her på båden.Efter en lækker frokost drog vi afsted mod Åstol.
Nyt crew påmønstrede i Gøteborg Oceans of Hope har ligget i Gøteborg den sidste uge og ventet på, at et nyt hold påmønstrede for at tage hul på den sidste uge af sommertogtet i år. I denne uge er vi heldige at have vores kaptajn Morten og matroserne Lykke og Anneline med. Frivillige som er en vigtig faktor for, at sommertogtet kan blive en realitet, så dem sætter vi stor pris på. De frivillige ankom til båden i løbet af fredag og lørdag. Søndag morgen gik forberedelserne i gang inden et nyt MS crew ville påmønstre. Så der blev handlet stort ind til et par dage og gjort rent, så alt var klar til det nye hold. Kl 14.00 påmønstrede Maria, Birgitte, Kaja og Tine båden. Vi startede med en frokost og med en kort introduktion af hinanden. Vi fik fundet sejlertøj og redningsveste til alle, og så satte vi ellers næsen mod Källö-Knippla.
Det var lidt meget vind om morgenen, så var det ikke muligt at sige, hvornår vi kunne sejle fra Åstol. Vindstyrke mellem 13-14. Og meget regn. Efter morgenmaden gik fem af os en tur øen rundt. Terese, som har været på Åstol før var i front på vej til hendes elskede badeland 😊. Men i dag tog hun ikke en dukkert - i hvertfald ikke på det tidspunkt. De andere hyggede sig om Bord eller i Caféen.
Last Wednesday we went on an epic sailing journey from Smögen towards an anchor bay near Lysekil. Although the wind wasn’t very extreme the waves were very high🌊! We needed a reef in the mainsail and when the lady team with Mette, Dorit, Kristen and Therese were hoisting the sail a big wave almost flushed them off the deck. Luckily they were all wearing safety lines. After 8 hours of adventurous sailing we reached our destination, an idyllic sheltered bay. We had a culinary diner of pasta pesto made by Barbera and Karin 😉. Frederik picked up Tilde, a new crew member. Next morning we had a lovely swim and some went for a hike. Unfortunately we had to say goodbye to lovely Susan because she disembarked at Lysekil and we welcomed Jacob and Carsten as new members of the MS crew.
Vi startede vores tredje dag i Skagen. Efter morgenmaden tog nogle af os en tur i byen med de pragtfulde huse malet med 'Skagen gul' hvor nogle af Skagens malere levede og arbejdede, nogle af os handlede eller spiste en is🍦 Afgang mod Smögen Omkring klokken 12 sejlede vi i retning mod Sverige, vores mål i dag var 'Smögen'. Vi havde det bedste vejr, har nydt solskin. Alle har været med skiftevis til at styre båden - dejligt oplevelse :-) - mens de andre snakkede med hinanden eller tog en lille lur eller bare lod øjnene glide over blåt vand og himmel...
Here we are with 10 women and one man Frederik (Skipper) on board of the OOH mothership at the beginning of our trip towards Sweden. Today was all about getting to know eachother and organizing all our stuff into the boat! Which, some of you know, is quite a challenge. But we managed and left Fredrikshavn around 17.00. We were so lucky that ather the rain the weather changed so that we had an sunny and easy sail towards Læsø were we arrived around 20.30. We all had a bit at an aspect of sailing, furling out the Yankee and all of the Dutchies with helming….
Vi har sejlet ud til Hirsholmene 🏖️, lagt for sejl der, hvor det danske sommervejr har vist sig fra sin allerbedste side - SOL ☀️, SOMMER OG STRAND, fuldstændig fantastisk roligt🙌🏼Lyset mindede om Skagens malerne 👩🏼🎨 Snorklet og dykket Alle har nyt det og fået sig en dukkert, snorklet 🤿, dykket 👌🏼 og sejlet i gummibåd til stor fornøjelse for børnene og andre barnlige sjæle 🤣 Skøn frokost
Efter endnu en skøn sejlads onsdag landede vi i igår aftes på den anden side af Læsø, nærmere bestemt Vesterø Havn. Vi er blevet MEGET glade for Læsø. Både Mikkel og Anne har et stort netværk herovre, så udover gode lokale røverhistorier, hjælp til teknikken, store smil og "Velkommen tilbage" i butikkerne - så sørgede Anne også for, at vi nu igen har masser af rene viskestykker. Tak for lån af vaskemaskine og tørretumbler til Annes forældre 🫶🏼.
Sidst på eftermiddagen, da vi skulle videre ind i Skærgården fik vi problemer med det elektriske system. Kaptajn Mikkel tog en hurtig beslutning og vi satte kursen tilbage til Læsø for at sætte en elektriker i stævne.Denne ændring i planerne blev taget i bedste Oceans of Hope ånd. Det handler ikke om hvor vi er, MEN HVEM VI ER, og altid få det bedste ud af situationen. Vandet ligner sig selv.
Søren er en af dem som tilbage i 2014 var crew på jordomsejlingen fra Danmark til Portugal. Turen blev skelsættende for ham, da han kom hjem. Søren kunne ikke helt undvære det at sejle. Hør i videoen, hvad der skete efter hjemkomsten.
Klukkelyde for anker kl. 8:15Vågnede op på 3. dagen efter en rolig nat for anker, kun afbrudt af lidt klukkelyde fra en halvtom tank ud ad de 9 tanke Oceans of Hope er udstyret med. Årets første sommertogts 2. morgen bød på lyden af en badende besætning. Jeg hentede min morgenkaffe i Claus og Sørens BARISTA-KABYS ☕️ og listede op på dækket, hvor Mikkel, Cecilie, Anne, Katrine og Michelle allerede var hoppet i det bløde Skærgårdsvand. Jeg kan allerede mærke her fra dækket, at det bliver en god dag ☀️⛵️. Vi skal samle den nye 4 meter lange gummibåd, afprøve den her i Skærgården og senere på dagen skal vi sejle videre, og kaptajnen har stillet os en hyggelig havn i udsigt.
Jeg er så heldig, at jeg har fået muligheden for at komme med på sommertogt i år ⛵️. For mig betyder det rigtig meget, at have denne mulighed. Jeg kan mærke en forskel på balance og energien efter et sejlads, hvilket er SÅ DEJLIGT🥰.
Påmønstring af jordomsejler Solen går ned bag mole i Østerby havn på Læsø, efter min første dag på sommertogtet. Vi har haft gode timer med sejlads fra Frederikshavn, hvor jeg påmønstrede sammen med den øvrige besætning.
Plantning af ålegræs på Læsø er en del af en forsøgsordning på 32 lokaliteter landet over, som følges over en treårig periode.
Oceans of Hope deltager i Tænketanken Havs initiativ på Læsø "Danmark Planter Ålegræs". Det foregår d. 8. juni ved 32 udplantningssteder på tværs af Danmark.
Oceans of Hope Research er i fuld gang med at dokumentere effekten af vores sejladser med mennesker med MS og vil også deltage i den internationale kongres, ECTRIMS, som afholdes i København til september.
Uuuuhhhh… Årets første tur på vores dejlige skib Oceans of Hope⛵️. Det er altid “lidt” spændende. Virker alt som det skal? Er båden vågnet af sit vinterhi? og er vi klar til endnu en sæson? Svaret er et stort og rungende JA!
Natsejlads Natten til den tirsdag den 3/9, sejlede vi på Oceans of hope fra Hirtsholmene til Kosterhavet i Sverige. Vi stævnede ud kl. 21 og var fremme kl 7 tirsdag morgen, hvor vi i løbet af natten skiftede til at sove, og sejle skibet. Det var en helt vidunderlig stemning - at sidde i mørket kun oplyst af navigationsskærmen og skibene langt ude i horisonten. Der blev delt historier og drukket kaffe i lange baner, mens vi suste afsted med 9 knob. Jeg selv styrede 2 timer i streg og man kunne drømme sig helt væk i det. Når der ikke var flere skibe af pejle efter, måtte det blive stjernerne, hvor den yderste stjerne af karlsvognen bestemte min kurs. I vandet oplyste morild skroget af skibet, som er selvlysende alger der aktiveres ved bølgerne - det var ret fantastisk. En oplevelse jeg ikke vil bytte - og et af mange vilde oplevelser, der er i vente. Mai ⛵️ Videoen herunder er med Mai, som er deltager på Oceans of Hope Højskole og så har hun bare være mega sej, da hun har taget sit første dyk.
Hvad er vi indstillet til? Vi er så heldige at vi er indstillet til PFA’s velgørende fond – PFA Brug Livet Fonden. Fonden støtter sager der brænder for at hjælpe andre med at bruge livet. De kalder det hjertesager. Vi er glade for, at Oceans of Hope er blandt de indstillede hjertesager. Hvorfor er vi indstillet? Et af formålene med Oceans of Hope, er at hjælpe mennesker med den alvorlige og invaliderende sygdom sclerose – også i deres liv uden for hospitalets mure.
OCEANS OF HOPE HØJSKOLE – både en opdagelses- og en genopdagelsesrejse. Blog af Mikkel Anthonisen, stifter af Oceans of Hope Septembers lange blå skygger og dybe orange himmel farver himlen til eftertænksomhed. Vi er nu kommet hjem fra vores togt til Kosterhavets Nationalpark, hvor vi har dykket og lært om livet i havet. Det har været en fantastisk tur, og sammen med proskipperne fra Oure Højskole skal vi de kommende par måneder arbejde videre med temaet.
Kattegat -> Strandby Benedikte havde hundevagten (01:30 til 04:30) dog var der langt flere oppe på denne vagt, da Marcus havde lovet Jesper, at han ville lave hotdogs til natmad, hvilket gjorde at folk forblev oppe. Vi havde en masse vind på vej hjem, hvilket gjorde det til en mega fed sejltur, igennem nattens mørke og tåge. På et tidspunkt var vi meget tæt på et 120 meters containerskib, som vi kun kunne se på radaren, men ikke i virkeligheden, da tågen var så tyk. I løbet af den tidlige morgen passerede Ocean of Hope Skagen, og ved 12 tiden lagde vi anker ude ved Hirsholm for at holde fælles afslutning, med sang og musik. Vi ankom til Standby kl. 13 ish, hvor vi skulle række af, tømme køleskabe og gjort rent. Kl. 15:30 kørte vi mod Oure.
Den 5. september fik vi rigtig gang i Oceans of Hope Højskole sammen med Sejlerne fra Oure Højskole. Det har været en kæmpe fornøjelse. Skulle du have lyst til at komme på Oceans of Hope Højskole, så læs med herunder alt det de oplevcede i den første uge. Hvem kan komme på højskole med os? Vi er for ALLE der tør sejle UD I VERDEN - IND I LIVET Vil du med?
Her en lille video, hvor Mikkel fortæller om deres dyk i Kosterhavets Nationalpark, og hvorfor det er så vigtigt med naturreservater i havet. Vi har alle brug for havet Helt fundamentalt. Hvis ikke livet i havet overlever - så gør vi heller ikke....
Halvandet døgn i søen på vej til Kosterhavets Nationalpark. Vinden har lagt sig helt her til aften, så vi sejler for motor - ind i vores logos farver 😊 (dronefoto: Kasper Biehlefeldt, Creature Film)
Første dyk Hør Marcus fra Proskipper på Sejlerne fra Oure fortælle om første gang, han prøver at dykke. Ikke i det Malaysiske Hav, som han ellers kender, men med Oceans of Hope Højskole ved Kullen i Sverige. Turen går til Klosterhavets Nationalpark I morgen tidlig med solopgangen går turen videre non-stop til Kosterhavets Nationalpark. En tur på 180 sømil, ca 25-30 timers sejlads med den vejrmelding, vi har fået. Vi tager vandprøver undervejs i samarbejde med SDU og lærer om livet i havet, SDG 14.
Oceans of Hope Højskole sammen med Sejlerne fra Oure Højskole Oceans of Hope Højskole tager sammen med Sejlerne fra Oure Højskole på togt til et af havets Hope Spots, Kosterhavets Nationalpark I denne uge sejler vi med på togt med Oure Højskoles ProSkipper-linje. Vi sejler op i Kosterhavets Nationalpark, hvor vi skal dykke og lære om livet i havet i dette område, som er udråbt som et Hope Spot af den internationale marineorganisation Mission Blue. Kosterhavets Nationalpark har fået denne status pga. sin betydning for det marine liv i såvel Skagerak, Kattegat og videre ned i de indre danske farvande og op i Østersøen.
Skib & båd prisen 2023. Vi er meget stolte og glade over, at vores nye initiativ med Oceans of Hope Højskole bliver bemærket og værdsat i sejlerverdenen med den fine Skib & Båd pris uddelt igår på Copenhagen Boat Show 2023. Stifter Mikkel Anthonisen takker mange gange! Læs også artiklen i bådmagasinet
27 timers sejlads Onsdag morgen startede for nogen med badning i skærgården. Ankeret blev taget op, og sejlene blev sat. Så tog vi turen nord om Hermanø, for derefter at sejle syd på.Da vi kom ud af skærgården, kunne vi se frem til en sejltur på 140 sømil. Hvilket blev en tur på ca. 27 timer, som vi tog i et stræk og sejlede derfor også om natten. Hvor der blev sejlet en rekord på 10,3 knob. Hele denne tur var delt op i vagter af 2 timer på skift i 3 hold, med 4 timers søvn imellem. Det var en fantastisk natsejlads med Morild, stjerneskud, rød måne og kraftig vind. Det blev klaret med masse af snacks.
Besøg i flotte Marstrand igen Marstrand blev indtaget og flere gik en tur på øen. Bølgerne lullede os i søvn Afsted efter en god natte søvn, hvor bølgerne lullede os i søvn. Ankeret blev smidt Retning blev sat mod Harmanö, hvor ankeret blev smidt. Karen, Andres, og David gik straks i gang med at rydde op. I gummibåden mod land Gummibåden blev sat i vandet og 4 sejlede ind til land. Alt imens andre fik en lur eller en svømmetur. Aftensmad stod på kylling i karry.
Frem og tilbage er lige langt. Start i Göteborg, og sikke en start vi fik. Kl 19 var vi klar til at skulle afsted, og afsted kom vi. Men ikke ret langt, før der var problemer med gashåndtaget. Så vi måtte drive med strømmen tilbage til kajpladsen ved Opera huset(hvor vi lå før) Ja Ca de 100 meter vi lige var kommet frem. Solnedgang fra kajen Aftensmaden var gjort klar til at vi skulle nyde den for anker og se solnedgang, nu blev den nydt ved kajen. Det næste problem blev så strømmen, ledningerne kunne ikke nå. Båden måtte flyttes, nogle meter tilbage. Dette blev gjort ved hjælp af alle om bord, og hjælper fra land. Nu opstod et helt nyt udtryk træningslejr med Oceans of Hope.
I dag afmønstrede uge 33 holdet i Gøteborg efter en fantastisk uge. Vi har alle på vej hjem haft udsigt til havet fyldt med sejlbåde, men ingen både, er som Oceans of Hope⛵️ Fællesskab, oplevelser og venskaber er skabt, men hverdagen begynder igen for dem, mens det sidste sommertogt hold er påmønstret i dag. Den poetiske uge bød ikke kun på digt fra Kaptajn Morten, men også fra gasten Lykke.
Takker for en fantastisk uge for uge 33 holdet Så nærmer vi os afslutningen på uge 33 holdets sommertogt. Det har været en uge med en god blanding af flotte svenske øer, hvor de har beundret den smukke natur i skærgården. I dag har kaptajn Morten fået ordet i bloggen, så det kommer på billedet herunder.
Blog -Thursday from Oceans of Hope Lysekil disappeared behind us under grey clouds and we optimistically raised the sails only to watch then flap gently. Not much wind for sailing but beautiful all the same to navigate through the narrow channels between islands and relax on deck. As a bonus a seal raised its nose to watch as we passed by. Everyone is working well as a team.
Mand over bord I dag stod vi op til lækre hjemmebagte boller lavet i bådens lille, men fine, ovn. I farvandet uden for Malmön havn lavede vi to omgange mand over bord øvelser med finden Frank, som havde været lidt uforsigtig og var smuttet af skibet på en ufrivillig svømmetur. Han blev reddet og vi begyndte turen sydpå igen.
22 sømil Der var udsejling fra Marstrand kl. 9:15. Vi stod op til morgenbrød fra det lokale konditori i Marstrand kl. 8. I dag havde uge 33 holdet en lidt længere tur med ca. 22 sømil foran os. På vejen så vi bl.a. sæler og Sveriges skærgård, hvor vi kom helt tæt på de svenske klipper og klippeøer.
Sikke en skøn dag. Vi startede stille op med morgenmad i etaper. Første dag ombord er vi ofte lidt trætte og overvældede, men efter en god nats søvn (og den daglige udførsel af tjanser ombord) var vi klar til nye eventyr. Vejret var overraskende godt, så vi tøffede mod Marstrand med forsejl. Marstrand var på min ønskeliste og hold nu op en smuk ø! Solskin, klipper, svensk skærgård. Whats not to like?
Påmønstring i Gøteborg Søndag den 13. august er en dato, vi er flere, der længe har ventet på. Forventningen var stor fra morgenstunden. Vi er 6 gaster og 2 matroser, der skulle pakke tasken for at drage ud med Oceans of Hope. Vi var flere, der havde en længere rejse foran os inden vi nåede til påmønstringen i Gøteborg.
Så blev det tid til bloggen for lørdag i uge 32. Ugens næstsidste togt inden vi tidligt søndag drager mod Göteborg for at tage afsked og give plads til uge 33 holdet. Dagens togt er kun 11 sømil langt, men sikke 11 sømil det har været. Solen sørgede for varme imens vi i stille og rolig vind cruisede gennem det smukke landskab Skærgården har at byde på. Undervejs var der plads til drømme, og en smule misundelse på de mange flotte kystnære huse med egen bådplads og gangbro. Turen blev også brugt flittigt ved at Marco, Freja og Carlo vaskede dækket, så det ville stå skarpt, når det nye hold møder op.
Fredagsblog fra Henriette Så kom sommeren til Sommertogtet uge 32. Længsel efter Sverige, Donsö, har aldrig været større. I dag stod vi op til smuk sol og få skyer, noget mindre blæst (vind). Der blev hurtigt tanket drikkevand, og ca 8:30 var vi af sted ud af havnen, ud i verden, ind i livet. Storsejlet blev luftet, forsejlet lige så. Skønt at være ombord på en sejlbåd, der stille glider gennem vandets overflade. Frokost blev indtaget på dæk, med bl.a. Hollands æggesalat.
Dagen startede med at vi fik super fantastisk morgenmad lavet af vores to besætninger fra Holland. Vi sejlede fra Grenaa til Anholt med kraftig vind og med bølger på 2 - 3 meter høje. Vi kom op på 9 knob. Flere gange i dag. Dagens sejlads tog ca. 4 timer. Kort tid efter vi var ankommet fik vi noget frokost. Nogle af os gik en tur rundt på Anholt. Vi tog allesammen ud og spiste og hyggede os. I dag sejler vi mod det svenske.