<h1>Ohøj fra Oceans of Hope</h1>

Ohøj fra Oceans of Hope

Mandag d. 19 august 2024

Mit navn er Lykke, og jeg er med som frivillig gast for anden gang. Skibet er, som jeg husker det, nogle er nye ombord, andre var jeg også afsted med sidste år.

Jeg er rigtig glad for at være ombord endnu engang. Det er en vidunderlig måde at få nogle sømil under fødderne, imens sommeren er over os.

Carlssons borg i Marstrand

Vi forlod Kallö Knippla i god form med kursen sat på Marstrand. Det var en relativt let kurs at holde, da vi havde udsigt til Carlssons Borg det meste af vejen. Efter en dejlig sejlads med solskin og højt humør ankom vi til Marstrand.

Vi gik rundt og så lidt af øen, en af de mere livlige i området med flere butikker og endda en lækker isbod. Jeg havde ikke fået set borgen, da vi besøgte øen sidste år. Det fik jeg gjort i denne omgang sammen med Anneline som også er gast her på båden.
Efter en lækker frokost drog vi afsted mod Åstol.

En frisk tur i havet

Da vi ankom til Åstol, tog vi ud at bade i det friske svenske vand. Der var endda en vippe, vi kunne springe fra.
Helle kom for første gang i tre år i vandet! En kæmpe sejr over det ellers halvkolde vand.
Anneline havde også lidt af en sejr, da hun lykkedes med at gå på vandet!

Annelise går på vandet

Om aftenen gik vi de tre meter, der nu engang var fra skibet og hen til Åstols bedste og eneste restaurant - Åstol Rökeri. Vi spiste en rigtig lækker middag ved langbord og udsigt 300 grader rundt til vand og havn.

Da det blev koldt kom vores søde tjener hen og spurgte, om vi manglede tæpper, det gjorde vi, så han kom tilbage og lagde dem omkring os – det er service :) og lige, hvad man har brug for, efter en dag til søs.

Tirsdag d. 20 august 2024

Morgenen startede ud på en lidt utraditionel manér, da Tine havde fundet på, at vi skulle ud og snorkle. Hun instruerede os i det hele. Vi fik set en masse bølgende tang, som nemt kunne være blevet forvekslet med koraller fra de sydlige egne, så smukt i alle grønne og brune nuancer med et par enkelte hvide vandplanter, der dukkede op, når tangen bølgede sig lidt til siden.

Fuld fart frem

I dag har vi sejlet fra Åstol til Gullsund.

Det var en dejlig sejlads med godt gang i vinden og fart på. Vi har set mange fine små fyrtårne undervejs. Vi sejlede igennem et par meget smalle stræder, og i læ af en af de fine små øer lå omkring 50 Canadagæs og hvilede sig. Det var et smukt syn med de lilla lyng, grønt lav og rød-hvide huse som baggrund.

Det kildede lidt i maven, da jeg i bølger, og med vinden plat lens, stod ved roret og skulle manøvrere dette relativt store skib ind mellem to skær, som var lidt over en skibslængde fra hinanden.
Skipper Morten lavede sjov med, at alle skader på båden var på styrmandens regning, men det gik fint, og vi kom igennem.